Städdag

Jajjemen.
idag är det städning som gäller - av Heeela huset.
Och jag kan säga att jag verkligen inte har lust med det. men låter jag bli blir det ett fasligt liv här hemma. ^^

Jag vaknade av att alarmet på Mikaels mobil pep imorse, för att påpeka att det var dags att kliva upp då klockan var 06.00 och Mikael skulle åka klockan 07.05.
Som tur var kollade vi dock var klockan var på min mobil och upptäckte då att klockan egentligen bara var 05.00.
Vi hade helt enkelt glömt att ställa om klockan på hans mobil. Så det blev bara till att somna om.

Ytterligare en timme senare, vaknade vi igen, denna gång vid rätt tid.  Inte för att det direkt hjälpte.
Både jag och Mikael är hopplösa tidiga mor'nar.
T.ex.
Vi sätter på mobilen så att larmet ska ringa typ nio på morgonen, men när det sedan ringer stänger vi av - tittar lite snabbt på varandra och somnar sedan ganska snabbt om.
Anledningen till att vi satt alarmet på nio är dock bara ett desperat försök att komma in i en någorlunda normal dygnsrytm.
Frukost före 12.00, något mellamål runt 13-tiden och middag vad 16-tiden.

Vi har dock inte lyckats än så "frukost" är mellan 12-13-tiden och middagen hinner bli framåt 19 tiden.

Mikael åkte i alla fall iväg idag vid sju och dåå.. gick jag och la mig igen och somnade och vaknade igen klockan tolv.
Iinte bra. Nu är jag nästan tröttare än vad jag var när jag gick upp klockan 6 imorse och har mer att göra innan maten ska vara klar klockan 16.
Jag har dock väldigt mycket lust med att spela Fable... men nej. Jag ska vara stark och stå emot.

Tänkte lägga upp de nya bilderna jag ritat nu under det här stora glappet jag inte har skrivit, men... det får bli senare idag om jag hinner.
Annars så finns de (för er som är intresserad) på min Bilddagbok. "nordutgang". Såå, bilddagboken.se - sök på mig och kolla "29 november".
Om inte det så kommer de som sagt upp här någongång.

Nej. Nu ska jag skärpa till mig och gå och städa.

eller, vänta, vänta - Ni måste lyssna på en låt som är jobbig bra först. På polska, men den är bra. Tror den finns på tyska också, men inte alls lika härlig röst på den personen som sjunger den tyska versionen som på den som sjunger den polska. ^^
 lyssna ----->http://se.youtube.com/watch?v=TMmzixwtTes <----Lyyyyyssna


Såå - Adjoeken :)

 The End

svampbob - kväll

Igår kväll var Madde och Johan här och hälsade på. Vi kikade hyrfilm "Guess Who" och sen, eftersom Madde hade införskaffat sig fyra DVD:er med svampbob fyrkant avsnitt så kikade vi även på några utav dessa.
Vi åt massor utav chips och andra onyttigheter och till det dracks det vitt vin och Julmust.
Jo, jag tycker nog också att de är alldeles för tidiga med julmust och övriga julsaker, men det var faktiskt inte jag som köte julmusten - så det så. (Så nu har jag fått det sagt :P)

Jag är i vilket fall som helst väldigt trött och seg idag så jag hade inte tänkt att skriva så mycket mer.

Tropic Thunder som jag och Hun' var och såg i fredags var, tja, lå´t mig säga att den var alldeles för amerkansk för min smak och den lockade inte till särskilt många skratt.
Besvikelse, svar ja.
Men vi hade det trevligt ändå. :)


Nu ska jag lägga upp min "ful katt" som jag nyss ritade medan jag nu sakta, men säkert lyssnar sönder Gwen Steffanis "What You Waiting For?", men den är såååååååå bra! :)




The End

Löv.

Plingplong - klockan är 13.00, solen skiner, löven faller av från träden och "utomhus" ser faktiskt riiiktigt inbjudande ut!
Fast i "min värld" är klockan tydligen fortfarande bara åtta eller nio.
Jag har inte duschat, inte klätt på mig - inte ens borstat tänderna än!
Nej, jag sitter här i min mysiga (kanske lite för mysiga, uppenbarligen) fleece filt och bara, gör ingenting alls.
Jag är på fest humör så det heter duga och har 3 liter vitt vin i garderoben om det skulle dyka upp något trevligt.
Fast just Ikväll blir det inget festande, ikväll blir det bio och mys med Mikael. :)
Tropic Thunder är det nu bestämt att vi ska se efter att i alla fall jag blivit måttligt besviken på att Wall-E inte gick ikväll.

Jag har btw, bestämt mig för att jag vill ha nya skor. Jag vill ha sådana där höga saker med lite klack tror jag. (Och nobellpriset till mig för bästa beskrivning någonsin).
Jag gillar dock Converse vääldigt mycket, men nu har jag ändå bestämt mig för att byta ut dem emot något minst sagt annorlunda, för att vara jag.
Haha, jag minns mina första Converse för 499 kr som jag gick i, i ur och skur och efter någon vinter var det inte så mycket kvar av dem och skolsköterskan på högstadiet tyckte att det vore bättre om jag köpte ett par nya.
Vilket jag gjorde - men även de gick sönder och jag satte i skära skosnören, Hua!
Otroligt fult kan jag känna så här några år efter åt. :D
Nu vill jag helt plötsligt ha hela saker, hela och rena och inte bara svart (?).
Jag håller typ på att byta ut hela mig tror jag, håller på att bli vuxen kanske? D:

En annan sak som jag har tjatat om ett tag är att jag Verkligen, verkligen VERKLIGEN vill ha ett jobb.
Det tycks dock inte hända så mycket på den fronten.
Arbetsförmedlingen har skickat X-antal brev och sagt att, behöver jag hjälp är det bara att trilla förbi
 så får jag hjälp - i utbyte emot att jag åker dit så fort de tycker att jag ska det, ringer när de vill att jag ska ringa och söker de jobben som de tror skulle passa mig.
Precis "tror" skulle passa mig. 
Experter eller ej;
-Nej tack, säger jag.
 Ett tag till tänker jag stå på mig och göra mitt bästa för att söka på egen hand.

So, so what?


I'm still a rockstaaaaar-



Gäsp.
Jag är verkligen jättetrött.
Vaknade hundratals gånger i natt av en massa "krångliga" drömmar.
Jag vet inte hur jag ska beskriva dem, för de är bara Jobbiga och består i princip bara utav en och samma tanke/dröm som upprepar sig, om och om igen. Och min hjärna måste så klart reda ut sörjan i drömmen vilket bara gör allting ännu värre.
Ett förslag på en sån här återkommande dröm jag har som bara går runt och runt och runt, är att jag är i en labyrint.
Jag springer och springer, men det finns ingen utväg och hur många gånger jag än "startar om" drömmen  och försöker ändra mönstret, blir det likadant.
- Sketa irriterande, minst sagt.

Den första "om och om" drömmen jag drömde handlade om att jag var på en strand med en massa andra människor och en föredetta klasskamrat från mellanstadiet. Helt plötsligt kom det en jättevåg emot oss och vi började springa in emot land och in i ett utav husen. Jag och klasskamraten sprang upp på övervåningen av huset, men precis när vi kom upp på sista trappsteget stötte vi ihop med "Doom" (Haha, ja, han ifrån alla Doom spelen och Quake 3)
I alla fall.
Vi stötte ihop med Doom-killen som sköt oss
Och där började drömmen om ifrån början igen.
Den här gången gick det dock betydligt bättre, eftersom jag visste exakt vad som skulle hända, Så jag fick tag på en pistol och sköt Doom istället. :P
Efter det fortsatte jag och kamraten ut på husetsbalkong och därifrån hoppade vi över på berget som låg alldeles intill och började springa upp för det. Vi sprang enda tills vi var så högt upp att det fanns snö och Där tog drömmen slut-

Detta var visserligen ett exempel på när det faktiskt lyckades att ändra drömmen så att jag sedan kunde drömma vidare om nåt annat, men ni ska veta att nätter då det inte funkar att ändra på drömmarna är otroligt långa.
Senaste drömmen var dock nåt så fånigt som att jag drömde att jag var i "Black and White"-miljö (jag hade spelat det i flera timmar dagen innan, så inte så märkligt)
Det irriterande var dock att jag inte kunde få min "tribe" att hämta stål i stället för järn ( Vet inte av vilken anledning jag ville att de skulle göra det, men det kändes viktigt just då)
Så jag låste mig på det.

Somnade runt 00.00 - drömde mysko dröm
vaknade runt 02.00 av att det kändes helt vansinigt frusterande
Somande om efter en halvtimme och började återigen drömma och klura på hur jag skulle lyckas.
04.00 vaknade
Somnade om efter en timme och drömde då Äntligen något vettigare som jag inte kommer ihåg, men jag minns at det var bättre och mindre krävande.

Sen vaknar jag 06.01 av att Mikael har försvunnit upp ur sängen och begett sig ner för att duscha.
Jag kan inte påstå att jag var pigg, men jag hade ingen direkt lust att sova heller, så jag pallrade mig upp och slog mig ner framför tv:n en stund.

Efter det blev det flera timmars väntan på att Mikael skulle komma hem.
Jag sysselsatte mig dock duktigt och spelade mer "black and white" (Ja, jag erkänner att det inte verkar vara så nyttigt för min lilla hjärna, men äckligt roligt är det!)

!4.00 kom Mikael hem och då började vi städa och laga mat eftersom Madde skulle komma förbi en sväng senare,
Maten var faktsikt god, trots att jag höll på att fixa översvämning i hela köket. (Nu ska vi se, först eldar jag nästan upp det och Nu gör jag översvämning.. Vad är nästa steg?)

15.45

Madde bevisar att hon faktiskt inte har så himla dåligt lokalsinne ändå, genom att köra hem till mig helt själv UTAN att ringa mig och fråga om vägen.

Under tiden hon var här pratade vi om allt möjligt ifrån kameror till hundar och jag tvingade henne att prova på "Oblivion".
Hon tvekade först och försökte komma undan, men jag lyckades övertala henne.
Hon han knappt börja spela innan det verkade som om hon inte skulle kunna slita sig ifrån sin, mycket atraktiva Orc kvinna vid namn Barbro.
Under spelets gång kunde dock både jag och Mikael konstatera att hennes lokalsinna fortfarande ligger på minus någonting.
Hon gick in i hus och några sekunder senare mindes hon inte längre vart hon kom ifrån - Mycket underhållande.

Nåväl, allt roligt har ett slut och runt halv åtta, bestämde sig Madde för att det var dags att åka hem. :(

Så då tog Mikael tillbaka makten över sin dator så att han själv kunde spela "black and white" och jag slog mig ner i vår soffa framför tv:n för att invänta "Det Okända" och "Rescue Mediums" som någon har översatt till "Osaliga Andar".

Och nuuu sitter jag bara här och orkar egentligen inte göra så mycket mer,
Jag har egentligen rätt mycket som jag egentligen kan skriva om som har hänt de senaste dagarna, men som sagt,
Brist på ork så jag väljer att vara korfattad om de dagarna, kanske imorgon eller nåt!

Ni kan i alla fall få se mina senaste kreationer som inte är särkilt vackra, men jag gillar dem ändååå (So I don't care what you think!)









fantasilös

Fallera.
Jag är inte helt säker på vilken dag det är idag, men det ryktas om att det är lördag.
Ja, lördag är det säkert, men det känns verkligen inte som lördag.
Det är typ mer måndag eller kanske torsdag?

Egentligen är det inget dera.
Det finns inga veckodagar.
När man gick, går i skolan eller jobbar, finns det Alltid en "måndag".
Det kommer alltid en måndag efter helgledigheten och för de allra flesta förknippas den Måndagen  med någonting dåligt-
Jag har inte ens en sån dag.
  "Var glad för det.." Tsk, tsk.
Glad för vadå?
Finns det inga "dåliga" dagar kan det inte heller finnas några "bra" dagar - så det är nog du som ska vara glad.


Jag har lust att måla och rita, men jag har inte direkt hittat någon bra inspirationskälla idag + att min handled säger att den vägrar samarbeta.
Det blir nog med andra ord inte så mycket rita av. ^^

Man kanske skulle se på någon trevlig film?
Eller... Så tvingar jag min handled till samarbete och klottrar ihop nåt trevligt. :P

Om det blir alternativ nr.2 återkommer jag nog med den bilden senare ikväll/inatt. ^^

ADjoe
     Und
       tHe End

Bilder

Och bara en massa, massa bilder.
nej, jag orkar nog inte rita något nu idag, så jag slänger upp en massa bilder som jag ritat nu i år. ^^
Bara för skojs skull. :P

  Klotter, som inte föreställer någonting alls.


    Ritad ganska nyligen, eller åtminstonde för någon månad sen.










Den här bilden har faktiskt ett namn, tillskillnad ifrån de andra. "Little Dyfunk You" Efter The Arks låt, ja.

Madde Wallinders öga




Denna ritade jag och Mikael ihop på tåget hem ifrån Märsta någongång. :D








  Sista tiden i skolan var jag så himla uttråkad att jag ritade en massa sådana här Paint bilder och detta är en av dem jag ritade under skoltid. Inte hela bilden + att den är suddig. Vilket fall som helst
 så håller den i en hink och Mikael som fick den av mig kallar den "Läskig trädgårdsgubbe". >.<




Bara för att jag vill.


Jag saknar Er och jag saknar Oss. <3






Sen avslutar vi dagen med en Ego bild ála Cilla



Utkast: Happ! ...

Happ!


Hej på er/dig igen! :D
Nu har jag efter X-antal dagar äntligen rememberat att jag faktiskt har en blogg som jag åtminstonde borde ”försöka” använda även om den inte är särskilt populär.

 

Jag tänker - för att göra det lite enkelt för mig – bara berätta lite kort om vad som hänt vardera dag som jag inte har varit närvarande här…
och troligtvis, även hoppa över en hel del saker som inte känns minsta värt att berätta eftersom det här inlägget antagligen kommer att bli odrägligt långt som det är.

 

I alla fall.

  För att komma till saken!

Jag och fästmannen begav oss då iväg i torsdags förra veckan till Märsta för att gå på Mikaels systers bröllop som skulle vara på lördagen.
Innan vi kunde slå oss ner på tåget och åka iväg var Mikael tvungen att gå på ett möte – Inga problem som helst. Vi hade gott om tid och efter det skulle vi i alla fall vara borta ifrån Borlänge och tankarna på arbetslösheten ett tag, ett ganska bra tag hade jag tänkt.
När Mikael kom ut ifrån mötet satt jag och fixade till kortet till bröllopet.
Han berättade att han hade försökt skjuta upp nästa möte de skulle ha längre, men att han var tvungen att gå på ett möte onsdagen veckan därpå.
Vi skulle alltså vara tvungna att åka hem redan på tisdag eller måndag.
- Nej, jag kan inte säga att jag blev överlycklig över att få ändrade planer, men som med det mesta andra här i livet är det bara att acceptera och göra det bästa av situationen.

Tågresan ner till Uppsala där vi skulle byta tåg, gick fint och medan vi väntade ut vår halvtimme på att tåget till Märsta skulle komma, köpte vi varsin kaffe och en bulle att dela på.
Sen slog vi oss ner ute på perrongen i höstmörkret och värmde händerna på kaffemuggarna.

 


Fredag


Mikael och jag var uppe relativt tidigt (10.30) för att gå ut med hundarna.
Vid 15-tiden begav vi oss till affären för att köpa in ingredienser till middagen som vi skulle laga den kvällen..
”Gratinerad fläskfilé med klyftpotatis”
-Mmmm! Hur gott som helst är det och hur gott som helt blev det även den här fredagen.

Efter maten var det dags att stryka alla kläder inför bröllopet
-Jag tog på mig det jobbet och jag skäms inte för att säga att jag tycker att det är rätt kul att stryka.
         Det var ju även meningen att vi skulle gå och lägga oss tidigt den kvällen då vi skulle upp tidigt dagen därpå.
Dock var det inte direkt oväntat att vi inte somnade förrän halv tre då det är ungefär då vi brukar lägga oss.
Nix, no good.

Lördag                                                                    

                         

 

Vi var mer än lite trötta när klockan ringde, men efter en timmes snoozande satt vi faktiskt upp i sängen

.(Jag måste bara påpeka att den sängen är hemsk att sova två i)                                            

Hann i tid till kyrkan och bröllopet gjorde vi dock.                                                                                     

Jag tyckte att det var skitspännande, mitt första bröllop någonsin!

           Vi slog oss ner nästan längst bak i kyrkan, prästen kom in, brudmarschen börjades spela, alla ställde sig upp och..

- Jag såg INGENTING!'

Och så fortsatte det.                                      

 

Det bra med att vi slog oss ner nästan längst bak var dock att jag, medan de andra framför ställde sig upp, kunde smita upp uppepå kyrkbänken, sträcka upp handen med kameran i högsta hugg och ta kort på det viset.
Tror dock inte att det uppskattades  av kyrkovaktisen, men vadå?!
.- Jag tog faktiskt av mig skorna.                                                                              
                                                                                                                                         
Tack och lov att både bruden och brudgummen talade högt ocg tydligt annars hade jag kännt mig besviken.

Utanför kyrkan efter cermonin var brudparet dock väldigt synligt och jag behövde inte ens stå på tå när jag skulle fotografera!
De var jättefina bägge två och brudens klänning var sjukt vacker..!
Bröllopsfesten var mycket trevlig med god mat, underhållning, champange, vin, öl och TIO drinkar för 100 kr! Yey!
Jag drack dock bara tre st gott folk, so don't worry!

Natten spenderades i brudparets lägenhet som barnvakter tillsammans med Mikaels far och hans fru.

Brudparet själva bodde i en trevånings lägenhet på ca 360 kv m, med festvåning, jacuzzis, hiss, massvis med toaletter och badrum helt i marmor m.m. Högst upp på Scandic Hotell i Tierp.
  Lyx.

 


                  


Söndag


Slöa och trötta begav vi oss relativt tidigt iväg emot Uppsala och Mikaels fars hem.
Resten av den dagen är tv-tittande och sova.


Måndag

Vi tänkte egentligen att vi skulle ha åkt hem den här dagen tillsammans med Mikaels andra syster, men vi fick inte plats i bilen så vi fick stanna ytterligare en dag, så det blev mer sova, titta på tv och sova.


Tisdag

04.30 Vakna, duscha, äta frukost klä på sig.

05.45 slå sig ner i bil för att åka inte till Uppsala

06.35 framme vid Uppsala Central där vi köpte varsin kaffe för att vakna.

07.00 Fem minuter försenat kom tåget som vi slog oss ner på och åkte hem till Borlänge.


Japp - det var det roliga.
Resten av veckan fram till nu har sett ut som de flesta andra dagar de här månaderna,
Vi har bakat bullar och sockerkaka, städat, kikat fil och tv, spelat Wii och sovit.
De enda sakerna vi gjort som vi inte brukar är att lägga oss relativt tidigt, flyttat om i rummen och krattat löv. :)


Nu tänker jag gå och äta frukost/lunch.

Adjoe
                   
                   The End



ready to go

Nu har jag egentligen inte tid att skriva, men har ju inte gjort det på ett antal dagar så något lär jag ju säga.
Om inte annt tänker jag påpeka att jag och fästmannen idag åker iväg till Märsta och på Lördag ska vi på bröllop där. :)

Så det blir ännu ett lååångt glapp innan jag skriver mer. :P
Men nu lär jag springa, ty, hun' ska på möte. ^^

The End och ha det bra.
Jag finns på mobilen för alla som känner sig tvingade att prata. ;D



RSS 2.0