Plasthandskar luktar..

Gott! I alla fall de här som man får med när man ska färga håret (vilket jag nyss gjorde)
Åh, jag vet inte ens vad det luktar, men helt galet gott.. typ sött eller liknande, mmm..
Det är nästan så att jag skulle kunna köpa håräfrg bara för att få ta upp och lukta på de där sjukt väldoftande plasthandskarna.
Nu är det ju dock inte så att jag sittar och sniffar på alla plasthandskar jag får ta på, men det är liksom precis när man öppnar förpackingen til handskarna som den där doften är som skarpast, så jag skulle nog vilja säga att det är för att få öppna förpackningarna som jag skulle köpa hårfärg..
Jag kanske ska börja gå i affärena och öppna alla plasthandsförpackningar som finns med hårfärgerna...?
   Haha, fast när jag tänker efter så luktar nog det här balsamet man får med likadant.. :O
Mihi, det betyder att jag kan gå och sniffa på mitt eget hår i några dagar  eftersom jag har en sån balsam förpackning kvar, två dagar blir det nog för att vara exakt.

Nog om min besatthet av den där doften.
Idag, Ska jag faktiskt städa. På hedersord-
Så fort mor kommer tillbaka från sin promenad ska vi sätta igång med dammsugning och att skaka mattor.. *suck*
Jag har dock inga kläder att ta på mig idag för allt är i tvätten, eftersom jag har varit väldigt lat på att tvätta nu senaste månaden.
Jag får gå runt i morgonrocken hela dagen (som förresten inte är min utan älsks. Min ligger i tvätten)

Jag är jättsugen på thaimat.. från Cocothai. Friterade räkor, med ris och jordnötssås. Fy så onyttigt och gott. ^^

Imorgon är det jobbdags. Känner mig lite lugnare idag, det är ju trots allt bara imorgon, sen är jag ledig en hel vecka till.
Missförstå mig rätt - jag vill verkligen jobba!
Första dagen var dock kanske inte den allra bästa dagen i mitt liv, men jag är rätt positiv och tror att det kommer att gå bättre imorgon.. bara de har fått in mina byxor nu....

Jag tänkte lägga upp en massa bilder jag ritat medan jag inte har skrivit här. (Det är visserligen inte så många, det är tre stycken, men ändå. :P)



Den här bilden lyckades jag inte ladda upp i den ofärgade versionen så ni får helt enkelt se den färglagda och den färdiga med bakgrund. :P




                       Rita upp bilden                    Färgläggning, skuggning och bakgrund

















 Med denna ändrade jag mig när det gäller bakgrunden, sådet är därför foten ser jättekul ut på den "färdiga" bilden :P
 










Nej, städning Nu. ^^
Adjoeken
     

2 dagar kvar...

*Djuupt andetag*

Jajemen, på söndag ska jag jobba helt utan coaching på Donken.
  (Jag vet inte om jag har kommit ihåg att skriva att jag har fått jobb på McDonalds, men jo. det har jag :P)

Jag fick faktiskt reda på att jag fått jobbet redan i början av december förra året och skulle faktiskt egenligen ha börjat jobba nu i böjan av januari.
För att jag skulle få börja jobba skulle jag först gå en kurs på tre dagar för att lära mig om hur allt fungerar där och så, men tyvärr så uppstod det ju problem.
Jag hade inte fått prova några kläder innan jag kom dit på kursen utan de hade väl tagit det för givet att de hade kläder i min storlek, men så var det ju inte.
Jag kan ju förklara med en gång för alla er som inte sett mig irl att jag inte precis är supersmal. Jag är liksom kort och rund.
Vilket fall som helst, jag har storlek 33 (ca 44) midjemått och beställde väl även det när de frågade vilken storlek jag skulle ha på byxorna, men eftersom jag inte fått prova några som helst kläder hos dem där kunde jag ju absolut inte säga om den här storleken skulle passa mig, men det var väl bara att chansa, så konstiga storlekar kunde de väl ändå inte ha?
- Ååååh, så fel jag hade.  Mina 33:or gick knappt att dra upp halvvägs. Jahapp. så där stod jag nu och kunde så klart inte gå ut på "golvet" och prova på kassan, så jag fick sitta och gå igenom muntligt.. igen.
    Igen? Jo, kära läsare, det här var faktiskt tredje tillfället som jag var in för att genomföra min kurs..
De två första gångerna hade kläderna helt enkelt inte kommit..
Fjärde gången som jag kom in var bara för två veckor sedan, då hade de beställt in större kläder, men de hade inte kommit när jag skulle göra min kurs (fjärde gången gillt)  så de bad för hundrade gången om ursäkt och frågade om det var okej att jag gickmed för små byxor bara till dess att leveransen med mina byxor skulle komma in.
Det tyckte jag väl lät okej, för de försökrade mig om att jag skulle få mina byxor samma dag, bara lite senare under passet, och de här byxorna gick väl an för om jag hade skärp tappade jag dem i alla fall inte, plus att jag kunde täcka över med mitt svarta linne och jobbskjorta.
Sen hade jag hjälp av en tjej med att komma igång.. Hon visade vart allt var, hur kassan funkade och lite annat smått och gott som kan vara bra att veta.
Jag tittade på medan hon betjänade en eller två kunder och sedan var det min tur?!  Herregud, vad nervös jag blev!
Visserligen hade jag förstått hur kassan funkade, men jag var nog kanske fortfarande lite osäker på allt det andra som man under all press skulle komma ihåg.
Hon stod ju självklart med och tittade på och hjälpte mig,  men jag var nog inte riktigt beredd på att få börja sådär med en gång ändå - Hur mycket jag än försökte intala mig själv att jag visst kunde klara det där helt på egen hand och kunde förstå mig på alla maskiner så gick det inte riktigt. Det var Alldeles för mycket på en gång!
Det mest förvirrande måste ha varit när någon ville ha en milkshake och jag skulle gå iväg och göra den (lätt så långt, eller hur?) Maksinen är faktiskt väldigt lätt hanterlig, man stoppar in muggen så känner maskinen automatiskt av vilken storlek den har och hur mycket som ska i... men vilken knapp ska man trycka på!?
Panikslagen står jag där och försöker förgäves komma ihåg vilken färg som stod för vilken smak....
Vanilj var ju lätt att komma ihåg för den var gul och så, men de andra?!
Jag skulle ha en jordgubbshake och tröck på den röda knappen, men  vad händer? Det är päron på den knappen.. Jaha!?
Det var ju bara att wasta den.
Efter det fanns det två knappar kvar.. en Mörkbrun och en ljusbrun.. En var jordgubb och en var choklad. Jag minns faktiskt fortfarande inte vilken som var vilken men jag lyckades chansa rätt den här gången och kunde gå och överlämna shaken till en någolunda nöjd kund.

När halva dagen gått jobbade jag plötsligt helt själv och var minst lika förvirrad som innan.
Efter en stund blev jag inkallad för att prova och hämta mina nya byxor - Yeeey!
Haha, ja, nog passade dem.. tyvärr var de ju meterlånga så jag fick inte ha dem, utan det blev de för små byxorna resten av dagen också...
   Vid 15-15.30 tiden blev det riktigt rusch och jag hann verkligen inte med i svängarna! Jag hade hela tiden någon som backade upp mig, men jag var ändå helt uppe i varv och upptäckte mig själv med att svära när jag för hundrade gången den dagen gjorde en milkshake fel.
                          Dagens resultad: Två missnöjda medelåldersdamer.
Ja, jag kan lova att jag har ångest inför söndagens jobb.
Kommer jag kunna allt, när jag bara fått en kursdag?
Har mina kläder kommit?
Kommer jag få fler utskällningar av missnöjda medelålderstanter?
   Jag vet i alla fall att jag tänker stå ut. (Jag vill även påpeka att de är mycket trevliga i övrigt på donken)


Nu har jag skrivit av mig ordentligt. ^^
Så nu tänker jag avsluta med att säga att det har varit en sjukt fin vinterdag idag (för er som lyckades missa det, eller av andra anledningar inte känner likadant)         




Nu ska jag gå och duscha och sedan krypa ner i sängen och lösa korsord. :)
Good night och adjoe!

Breakfast on Pluto!

Åh! Kärlek till den filmen!
Verkligen. <3
Så sjukt bra.

Nu kan jag i alla fall meddela att det mycket riktigt, inte blev någon städning idag. Precis som jag sa ja.
Jag upptäckte så här i efterhand även att mitt blogginlägg innehåller massvis med stavfel och sån't, men det är ju jag som skrver så ni får stå ut med det. :P

Nu tänker jag sova.
Eller, nej. Först tänker jag lösa korsord och sen efter det, tänker jag sova.
Sen måste jag påpeka att soppan jag gjorde idag var massvis med god. ^^

Så, god natt folks.




Städa, städa

.. städa, stääda-

Urk, vad tråkigt.
Jag har visserligen ingenting bättre för mig just nu, så varför inte?
jag har redan hunnit städa klart i köket (eller ja, jag har plockat disk) så nu är det bara resten av huset kvar..
Borde gå ut med komposten, pulsa runt lite i snön kanske göra en liten snöängel...
      Ok! jag såg just en rosa/lila volvo åka förbi utanför fönstret, så jag måste bara kommentera det... vem vill ha en rosa/lila volvo? :/
 Sant, det är orginellt och vill man vara lite speciell är det ju verkligen ett bra val, men herregud.
Jag avskyr den där färgen-

Så där nu kan vi fortsätta på mitt städprojekt á la ofrivilligt.
Jag skulle faktiskt mycket väl kunna gå ut och pulsa lite i snön, men eftersom jag antagligen inte tänker pallra mig ut till komposten Jag inte känner något större begär att stå och röra om i vår söta kompost (Där man säkerligen kan hitta allt möjligt intressant) så kommer jag antagligen inte sätta någon av mina fötter utanför dörren idag.
Nej, det får bli städdag idag..

Igår var jag dock faktiskt utanför dörren för ovanlighetens skull.
Jag t.o.m. bröt min diet.. lite grann.. bara en semla.. :P
Det var för en god sak-
Alltså-- klockan var 13.45 och jag och Madde hade ingenting att göra till dess att vi skulle träffa på min älsk. och Emelie kl. 16.00 för att äta Sushi så vi åkte och satte oss på Esplanad och fikade.
     Det råkade bara av en ren händelse vara mitt förslag att åka och fika och det bara råkade vara så att det fanns semlor   att köpa.
Så, alla männniskor måste förstå att det hade varit ytterst omoraliskt att hoppa över ett sån't här gyllenetillfälle -  Dessutom är det aldrig bra att Helt sluta med sötsaker, har jag lärt mig, för det blir aldrig bra sen när man efter några år utan godis helt plötsligt blir SUPERSUGEN.  Jag är ett levande exemplar av den teorin.
I alla fall - åter till gårdagen.
Vi slog oss ner där på Cafét, jag med en Semla och Citron/limevatten och hon med ett Wienerbröd och en lingonvatten.
Där satt vi sedan resterande timmar och diskuterade vitt och brett. Allt mellan himmel och jord.
Vi pratade bland annat om drömmar och hur det ibland blir när man är halv vaken och lyckas prata i sömnen och just därför Måste jag bara berätta om mina två senaste tillfällen då jag pratat i sömnen.

nr. 1
 Det här var någon gång i höstas innan Jag och Mikael böt sovrum och fortfarande hade tv:n i samma rum.
 Jag hade gått och lagt mig och somnat eftersom jag skulle upp tidigt nästa morgon.
 Mikael satt bredvid mig i sängen och tittade på tv när jag plötsligt säger;

Jag - Är masken förstörd nu?
Mikael + Va? Vilken mask?
J - Det finns bara en mask!
M + Vad menar du?
J - Nej, det var ingenting.
M + Jo , men vad menar du? Säg.
J- Äh! Arbeta här inatt. (varpå jag har pekat på våran klocka ovanför tv:n och sedan snarkat vidare)


nr.2 
 Det här hände för bara några veckor sedan. Vi hade lagt oss för att sova och jag hade däckat med en gång.
Jag drömde att jag skulle prata med Mikael om någonting, men så fort jag öppnade munnen... så rapade?!
Jag blev mottligt irriterad och försökte förklara för Mikael, som bara skrattade, att jag inte gjorde det med flit!
Det bara kom. Så fort jag öpnnade munnen. Allt jag sa blev bara blur ihop med mitt rapande.
                       Nästa morgon när jag vaknade berättade Mikael att jag hade snarkat och verkat försöka prata samtidigt... hade tydligen låtit väldans skoj..



Roligt som det kan bli ibland. XD


Efter våra minst sagt hysteriska skratt och att ha sett Madde försöka härma en hund som viftar med sina framtassar och gnyr ( och troligtvis skrämt bort många av de andra gästerna) kom först Emelie.
Jag hade sagt att jag kanke skulle följa med henne och Marre på någon mässa på galaxen kl.19 samma kväll, men inte fått veta riktigt vad det var.
Efter att fått höra att mässan handlade om olika hudkrämer ändrade jag mig snabbt och sa att de fick nog klara sig ensamma. ^^
Sen kom älsk. med bussen direkt från sin utbildning och då gick vi vidare till Sushi och åt.
Madde som inte tycker om sushi och Emelie delade på en "liten", medan Mikael tog en Maki/Californa och jag en Lax.
Resultatet av sushi stunden var följande:

Madde
tyckte fortfarande inte om Sushi och Emelie var nu väl medveten om att sushi inte var något för henne - Deras tallrik bestod av mycket rester.

Min uppfattning av sushi har förbättrats betydligt sen förra gången jag åt det, det var faktiskt riktigt gott igår.
Jag var inte riktigt van vid laxen dock som inte smakade någonting i princip, men doppa det i lite wasabii och soya så vart det finnemang sen! Minus med laxen var väl det att det var halvt omöjligt att äta med pinnar. Så fort man skulle ta upp dem gled riset ur laxen och man fick bara lax. Därför hade - Min tallrik ett spår av ris fram till "soya skålen".

Mikael var något besviken på misu(?)soppan som tydligen inte alls var god, men desto nöjdare med sushin i sig.
Han ville ha mer, mycket mer och saknade nog sin sushi (och så glömmer jag bort ordet för det)..
"Sushi-ät-så-mycket-du-vill-och-kan-för-70kr" i Märsta - Hans tallrik var helt tom..

Men, usch vad mycket onödigt jag skriver. nu måste jag ju stääääda.. (för er information och om jag känner mig själv så bra som jag tror att jag gör. Jag kommer nog inte städa idag..)

"2 månader och 4 veckor senare"



Yey!
Nytt år har det hunnit bliva ty jag är alldeles för seg för att ha blogg. :P


Hade faktiskt helt och håller glömt bort att jag hade börjat blogga och kom inte på det förrän idag då jag kikade in på en mycket kär väns alldeles splitter nya blogg.
Herregud. Nu får jag ju lägga på ett kol innan hon kommer ikapp mig..
Jag vill förresten omformulera mig angående anledningen till mitt dåliga bloggande,
Jag är inte för "seg" för att blogga, jag har bara en massa andra onödigheter för mig som är minst lika viktig som den här lilla "onödigheten"..
Typ.. jobba deltid på Donken (Vilket i mitt fall innebär att jag ligger hemma i soffan ser på tv och spelar spel alla dagar i veckan förutom fredag/lördag/söndag)
Jag målar och ritar dock självklart fortfarande, men ja.. jag slänger nog upp en massa bilder i dagens blogg tror jag.

Ja, jag vill i alla fall talka om en massa spel hitan och ditan, så jag tänker börja med... *trumvirvel*
Harvest Moon - More friends of mineral town till GBA, och ja, det finns väl egentligen inte så himla mycket att säga om det här spelet kanske för jag skulle tro att de allra flesta har provat på eller hört talas om det här spelet någon gång.
För er som inte har det så går hela spelet ut på att man ska vara en bonde typ.
Du sår, matar djuren, går till "stan" går hem.. oj, hela dagen har gått!   Går och lägger sig, vaknar, vattnar (blir trött) matar djuren, vattnar lite till, blir supertrött och blir av någon anledning smurfblå och måste gå och sova.
Ja, äh, det är nog mer beroende framkallande än roligt egentligen.

Sen mitt senaste Wii-spel
MySims Kingdom!
Wohooo, för den! Skitskojigt faktiskt.
Det ser väl lite så där halvdaddigt ut på förpackingen (som min far skulle uttrycka sig)
Det är ändå så pass att både jag och fästmannen har fäst oss vid det.
Jag kan nästan inte hitta något som helst negativt med spelet, det finns många olika språkalternativ, humoristisk storyteliing och vissa rätt skoj felöversättningar som t.ex. när man ska byta kläder och det är felöversatt "Modena apparater" istället för "Moderna Kläder"..
Det negativa jag hittar i spelet är kamervinkeln när man springer runt i spelet, den är liksom alltid riktad uppifrån och snett neråt på spelfiguren, vilket i alla fall får mig att gå vilse på de väldigt små öarna, spelet går även alldeles för fort att varva 24h ca.
Men, ja..äh.. om ni inte vill veta mer eller helt enkelt kanske inte fattade ett jota av min bluriga snabb review så finns denna väldigt bra review  --->   http://se.youtube.com/watch?v=s4kPVmJ60RU  <------

Nu ska jag börja göra mig iordning för att åka iväg och käka sushi. ^^

Till sist vill jag bara säga
Akta er för PopcornArcade för de ger ut hemska spel som definitivt skulle bli bannlysta om nintendos kvalitégrupp fortfarande hade existerat.


Pågående projekt
   

RSS 2.0